Interier

Kamnite stenske obloge za v vsaki prostor

Tako notranji kot zunanji zidovi so videti privlačni, če so obloženi z dekorativnimi kamnitimi oblogami. Kamen je naraven material, ki je lep in enostaven za polaganje, ljudje pa z njim že od nekdaj radi krasimo okolico svojih bivališč. Investiranje v kamen zna biti precej drago in kljub sodobni tehnologiji ter številni ponudbi na trgu si ga večina ljudi težko privošči. Cenovno dostopne kamnite obloge so zato vse bolj priljubljene.

Dekorativne obloge so lahko izdelane iz naravnih ali umetnih materialov. Ker posnemajo videz kamenja, so v večini primerov izdelane iz naravne površine le-tega ter posnemajo strukturo in odtenke naravnega kamna.

Kot naravni kamen

Umetne kamnite obloge so izdelane iz različnih materialov, kljub temu pa poskušajo kar najbolj posnemati naravni videz naravnega materiala. So odlične kvalitete, različnih tekstur in barv, prav tako pa ustrezajo najvišjim arhitekturnim in oblikovalskim standardom.

Kamnite stenske obloge lahko postavimo skoraj na vsako površino – neobdelan zid, omet in podobno – pomembno je le, da je ta čvrsta, stabilna in čista. Idealno je, da površino pred polaganjem očistimo, odstranimo sledove barve, maščobe in drugih nečistoč ter ostanke ometa. Če je treba, steno pred nanosom oblog impregniramo.

 

Enostavno polaganje z malce več natančnosti

Naravni kamen ima običajno gladko hrbtno stran, zato polaganje zahteva malce več natančnosti, pri umetnih stenskih oblogah pa je zadnja stran hrapava, kar olajša postavljanje in oprijem s površino.

Ko smo površino očistili, pripravimo lepilo. Nanesemo ga na podlago; zelo suhe površine je treba pred nanosom navlažiti, saj bo lepilo bolje prijelo. Držite se navodil in poglejte, koliko časa se lepilo suši. Potem zapolnite fuge in kamen očistite. Postopek je pravzaprav zelo enostaven, zato ga lahko z nekaj predznanja izvede tudi nestrokovnjak.